Tam, gdzie mieszka Bóg!

Książka o Bogu

Od czasów grzechu pierworodnego ludzie mają ukrytą potrzebę powrotu do społeczności z Bogiem. Człowiek ma naturalną potrzebę kierowania uczuć ku Bogu. Być tam gdzie mieszka Bóg. Zobaczyć Boga twarzą w twarz. To pragnienia wielu ludzi. Czy do Boga prowadzi wiele dróg, a może tylko ta jedna wyjątkowa? Skąd mam wiedzieć jaki Bóg ma plan wobec mnie i wobec ludzkości? Czy przynależność do jakiegoś Kościoła gwarantuje zbawienie? Jak Biblia definiuje zbawienie? Czy Bóg mnie słyszy? Czy Stwórca odpowiada na moje modlitwy? Jakie modlitwy są wysłuchiwane a jakie nie?

Biblia źródłem inspiracji i odpowiedzi na wiele codziennych pytań.

Na te i wiele innych pytań znajdujemy odpowiedzi na kartach Biblii. Opisuje ona prawdopodobnie wszystkie możliwe sytuacje ludzkiego życia. Daje wiele rad jak prowadzić szczęśliwe życie, które dopiero dzisiejsi psychologowie potrafią naukowo potwierdzić. Jest to wyjątkowa księga, z której przesłania korzystają miliony osób. Niezależnie od tego czy jesteś osobą głęboko wierzącą, czy ateistą pewnie doceniasz moralne przesłanie Biblii.

Wyjątkowość Pisma świętego

Wyjątkowość Biblii polega także na tym, że opisuje ona historię ludzkości, ale także pokazuję drogę powrotu ku Bogu. Indywidualną jak i zbiorową. Każda kultura ma w swej zbiorowej historii opowieść o Złotym Okresie, który jest zdumiewająco podobny do biblijnego opisu Raju. Biblia oprócz tego wskazuję drogę powrotu ku Bogu.

Czy wiesz, że możesz być tam gdzie mieszka Bóg! Dzisiaj jest wyjątkowa szansa, by odpowiedzieć na Jego wezwanie i odczuć błogosławieństwo społeczności ze Stwórcą. Nie jest to łatwa droga, bo i nie każdy może być tam, gdzie mieszka Bóg. Dziś ta oferta jest skierowana do osób, które chcą wziąć swój Krzyż i naśladować Chrystusa w poświęceniu i służbie innym.

Pomoc innych ludzi, by zamieszkać z Bogiem.

Zasadniczo droga do Boga jest drogą indywidualną – każdy osobiście podejmuje decyzję czy wkroczyć na nią czy nie. Odpowiedzialność jest nierozerwalnie związana z wolną wolą, wolnością, sprawiedliwością i miłością. Trudno jest podążać Bożą drogą, gdy się nie zachwyci charakterem Boga. Trudno jest zachwycić się Bożym charakterem nie znając Go. Nie da się zamieszkać z Bogiem, jeśli nie zna się Go i jeśli nie interesuje się Jego Słowem.

Tak – wiemy, że zrozumienie Biblii nie jest łatwe. Wiemy także, że wiele religijnych kaznodziei myli wiarę z łatwowiernością. Na szczęście Bóg daje nam pomocną dłoń wskazując na źródło poznania Jego charakteru i zrozumienia Biblii.

Czasami będzie to spotkanie z człowiekiem głęboko oddanym Bogu na służbę. Czasami będzie to inspirująca książka, która odpowiada na wiele nierozwiązywalnych dotąd pytań. Taka było droga poznania Boga wielu osób skupionych wokół Fundacji 4 rzeki.

Wielu z nas pomogły długie rozmowy w ramach Biblijnych Spotkań. Spotkań na których zastanawiamy się nad wieloma trudnymi pytaniami, mając jako jedyne źródło odpowiedzi Pismo święte. Spotkań na których można zadać każde pytanie na które szukamy odpowiedzi wspólnie – tak jest łatwiej niż zmagać się ze swoimi pytaniami samotnie.

Niektórzy z nas na swojej drodze spotkali kogoś, kto zaproponował im przeczytanie książki „Boski Plan Wieków”. Wierzymy, że jest ona niezwykła – nie tylko dlatego, że przeszła próbę czasu – ale przede wszystkim ponieważ ukazuje ona Boga w którego nie tylko można wierzyć, ale którego można także zrozumieć. Ukazuje ona Boga pełnego miłości i sprawiedliwości. Boga, który w swej mocy i mądrości działa zarówno sprawiedliwie jak i miłosiernie. Boga, który działa w każdym z nas indywidualnie (jeśli tylko tego chcemy), jak i Boga, który w pełni panuje na historią człowieka i ma dla niego wspaniały plan.

Dzisiaj chcemy podarować Ci tą książkę za darmo. Wierzymy, że zrobi ona na Tobie równie duże wrażenie jak zrobiła na nas i finalnie pomoże Ci prowadzić życie bliższe Boga.

Zamawiam bezpłatną książkę „Boski Plan Wieków”

Książka zostanie wysłana bez żadnych dodatkowych kosztów. Pełen koszt dostarczenia książki i innych zamawianych materiałów pokrywa Fundacja4Rzeki.